Onda Layetana Noticias - La actualidad sin fronteras

Pròximes manifestacions contra Pedro Sánchez per trencar les seves promeses

José A. Ruiz 03/01/2020
Es preparen nombroses protestes contra la hipocresia del president en funcions

Pedro Sánchez té un rostre descomunal. Un rostre de ciment, o de formigó armat, per si algú dubtés de la seva duresa. Perquè que els polítics diguin una cosa en campanya i una altra en governar és ja una cosa habitual, però això del nostre etern president en funcions supera tots els límits. I molta gent ha perdut la paciència.

Mai a la història de la democràcia espanyola un president havia trencat totes les seves promeses electorals abans de ser investit. Sanchez ho ha fet, i és plenament conscient d'això. El president en funcions que més temps ha ostentat tal condició minimitza la seva exposició en els mitjans, i quan no té més remei que comparèixer no admet preguntes. Els seus portaveus han d'empassar-se la vergonya en "vendre" als mitjans arguments contraris als que defensaven fa només uns dies i els barons socialistes es regiren incòmodes en les seves poltrones per por de protestar i perdre-les. Els partits minoritaris també callen i miren cap a un altre costat mentre donen el seu SI a canvi d'engrunes del seu propi país. Només l'exemple de Revilla, president regionalista de Cantàbria i fins fa poc un dels majors valedors de Sanchez, mostra una mica de dignitat en retirar-li el seu suport davant tals despropòsits.
 
Repassem alguns dels més flagrants girs de timó de Sánchez:
 
"No dormiré tranquil amb membres de Podemos en el govern, i la majoria d'Espanyols tampoc".
 
És la frase amb la qual va justificar les eleccions en les quals no només va perdre poder, sinó que va reduir el bloc de l'esquerra. L'abraçada de Pedro i Pablo, com si acollir a l'extrema esquerra en el govern hagués estat sempre l'objectiu, va ser una imatge per a encapçalar la definició de "hipocresia". Ara sí que pots dormir, Pedro?
 
"No puc permetre que el govern d'Espanya depengui dels independentistes"
 
També amb aquesta frase va justificar l'última repetició electoral. Doncs bé, en el moment actual no només el govern depèn dels independentistes, sinó que el partit socialista ha assumit tot el marc mental nacionalista, des de la "judicialització del conflicte polític" fins a la "bilateralitat". Les concessions a nacionalistes són fulgurants i escandaloses, mentre les pensions i els salaris han d'esperar que la poltrona estigui assegurada.
 
"Penso treure una llei que il·legalitzi els referèndums il·legals"
 
Amb aquesta frase Sánchez pretenia assegurar que la sobirania nacional no seria qüestionada, però en qüestió de dies ha canviat el "digo" pel "Diego" i, fent malabarismes, ha passat directament a plantejar un referèndum legal sobre el que es pugui debatre a la taula "bilateral" amb els qui van donar el cop d'estat. Els límits? "Mitjans legals i democràtics", resa l'acord. Ja no es fa cap esment a la constitució. I aquí hem de recordar que per els nacionalistes catalans el referèndum il·legal i unilateral de l'1 d'octubre era democràcia i els atemptats a Barcelona de "Tsunami Democratic" també ho eren. Recordem que per a ells unes lleis es compleixen i unes altres no. "Ja, però Esquerra ha renunciat a la unilateralitat", que va dir Ábalos un dia i des d'Esquerra li van contestar, minuts després "No. No hem renunciat a res".
 
A un polític la hipocresia se li suposa, tant com a un torero el valor. És impossible mantenir un 100% de coherència amb les idees pròpies quan s'arrossega tota una estructura de partit, quan es vol acontentar a tothom i quan un governant s'enfronta a la realitat de pactes, pagaments de favors i límits pressupostaris que conformen la arena política. Però ningú en cap partit polític d'Espanya ha assolit les cotes d'hipocresia en les quals es mou el nostre actual president en funcions.
 
I a causa d'això, aquests propers dies previs a la investidura es preparen nombroses manifestacions a les principals capitals d'Espanya contra les decisions d'un presidenciable que abans de ser investit ha donat un gir de 180 graus a les polítiques per les quals ha estat votat.
 
El 3 de Gener a Madrid, el 4 de gener a Madrid, Barcelona i Saragossa, el 6 de Gener a Barcelona, i el 12 de gener novament a Madrid. Molta gent indignada, (ja veurem quants, perquè les dates no són propícies per a les manifestacions) pensen dir a Pedro Sánchez, sense polítics pel mig, que "per a això no t'hem votat".
Onda Layetana Noticies: Articles relacionats