De brots i rebrots

Miguel Del Amo 01/06/2020 138
Els espanyols ens hem portat molt bé en el confinament. Que ningú culpi a la ciutadania.

Salut, amics d'Onda Layetana.

Gravo aquesta reflexió 'en positiu' des de Barcelona el segon dia d'aquesta 'fase 1' tot i que algú en podria dir 'desfasament', ja que els polítics, els de sempre, els que acosten la brasa a la seva paella aprofiten aquesta crua situació, on nosaltres estem pendents de a
ló que importa, per a lucrar-se. Per a lucrar-se.
 
Estan aprofitant per a aprovar l'augment de sou dels expresidents de Generalitat o per a demanar bogeries com aquesta secessió catalana que només beneficiaria als de sempre, a la mateixa burgesia que es va lucrar amb els esclaus, que es va lucrar amb el nacionalisme, que es va lucrar amb el franquisme, que es va lucrar amb el principi de democràcia i es vol lucrar també ara amb l'independentisme. Els de sempre.
 
I aquests mitjans de comunicació que per la crisi estan cedint i estan sent còmplices d'un discurs d'un govern que no admet errors, doncs quan Pedro Sánchez diu que ha comès errors no està admetent cap error. El que admet un error és quan es diu 'm'he equivocat en això', en una cosa concreta. Quan és una cosa difosa és que no estàs oferint cap disculpa. I si en la roda de premsa es pogués repreguntar algun periodista li diria 'vostè ha admès errors quins errors? Digui: quins errors?'.
 
Perquè ara se'ns està donant a entendre que el rebrot seria culpa nostra. Seria culpa nostra, perquè nosaltres no som adults, no sabem comportar-nos.. a aquesta Espanya que ha estat tres mesos confinada, que s'ha portat divinament.
 
Però quan aquell vint-i-set d'abril on els nens havien de sortir al carrer, es va avançar al vint-i-sis. Un vint-i-sis d'abril, amb tota la primavera. Un diumenge on dues fotos on no es guardava la distància social es van fer trending topic donant a entendre que no es va sortir bé quan si es va sortir bé.. i ara aquest García Ferreras enfocant les platges de la Barceloneta on no està passant res, on no hi ha ningú i la veu en off és com si hi hagués una multitud de ciutadans que s'estan portant malament. Estan ja preparant que el rebrot serà culpa nostra.
 
Doncs ni que fos així, si el rebrot és culpa d'una ciutadania que no ha sabut desescalar adequadament, caldrà preguntar de qui va ser culpa el brot. Pedro Sánchez, vostè que admet difusament que ha comès errors. On va ser el brot? Per què Espanya ha patit més que altres països? Doncs això que 'Portugal està més a l'oest i el va veure venir' com deia la ministra Teresa Rivera, em sembla una falta de respecte.
 
Va haver-hi un diumenge vuit de març on es van fer unes manifestacions que no s'haurien d'haver fet. La prova és que Fernando Simón ja ho sàvia. La prova és que moltes ministres anaven amb guants, on l'organitzadora de la manifestació a Madrid deia que 'no us toqueu, no us toqueu..!' ja sàvia, ja coneixia.. No la magnitud de la tragèdia, però sí que no s'havia d'haver realitzat aquella manifestació.
 
Si nosaltres som els culpables del rebrot, algú haurà de dir qui va ser el culpable de la magnitud del brot.
 
Aquestes caçoladas que nosaltres no defensem perquè no és el moment, però evidentment que la protesta sempre la defensarem, no és el moment. Però no estem d'acord en aquesta facilitat de dir que 'són els pijos'. Només protesten els 'pijos'. No, també als barris està protestant la gent, doncs la gent ho ha passat molt malament. I ja una vegada que està començant a sortir als carrers, a la seva vida normal, amb l'atur, etc, etc la gent té ganes de protestar.
 
No creiem que sigui el moment, no crec que sigui la forma. Evidentment el màxim respecte a les persones que vulguin protestar, siguin els qui siguin i no són només els 'pijos'.
 
Per a acabar, una dada, sense espantar a ningú. És una dada històrica: S'acorden vostès de l'anomenada "Grip Espanyola"? Mal anomenada Grip Espanyola, perquè no sols va ocórrer a Espanya ni va néixer a Espanya. Com Espanya en aquell moment no estava formant part de la Guerra Mundial, de la primera Guerra Mundial, doncs teníem més temps per a parlar de grips. En altres països com Alemanya estaven per altres coses, i per això es va dir "espanyola". Per segona vegada, sense espantar, només és un avís a navegants: el 70% de les víctimes de la Grip Espanyola va venir en el rebrot, així que el nostre consell des d'aquí, des d'Onda Layetana, des de Reflexions en Positiu, és que es cuidin. Que intentin fer vida normal, però que es cuidin i intentin cuidar als seus sers estimats.
 
Salut.