Especial coronavirus

José A. Ruiz 08/03/2020 253
Els canvis en la nostra vida, les reaccions dels governs i les més boges teories conspiratives

Jose: Benvinguts a Layetania Today, el vostre informatiu layetà i tabarnés. Avui tenim un especial monogràfic sobre el fenomen que ha alterat totes les agendes: El COVID-19 o coronavirus. Per a informar-vos amb rigor, dono pas als meus companys Aina Bellpuig i Aitor Setiraembarrena.

Aitor: Fernando Simón, director d'Emergències sanitàries i el major influencer d'Espanya, ha comparat el Covid-19 amb la grip comuna, afirmant que s'assembla a ella en alguns aspectes, com que el virus es transmet com una grip, té els símptomes de la grip i la taxa de mortalitat de la grip. Però no us deixeu enganyar, ja que no és la grip. Que un col·lega m'ha dit que alguna cosa ha de passar perquè s'està morint gent que no s'havia mort mai.

Aina: El Rei d'España Felip VI ha decidit portar aquest dilluns a les seves filles al col·legi malgrat que en el centre ja hi ha hagut un cas de contagi per coronavirus. Encara que els metges de la Zarzuela li han desaconsellat aquesta decisió, sa majestat ha insistit: 'en temes de Corona, l'última paraula la tinc jo'.

Aitor: La presidenta de la Unió de Pensionistes i Jubilats d'Espanya, Paca Tricio, ha demanat que no es posi tant d'èmfasi en l'edat dels infectats ni es repeteixi tant que són 'gent gran', perquè això estigmatitza a la tercera edat i ningú vol asseure's al costat d'ells en un autobús. Que en lloc d'això podria dir-se 'persones de joventut llunyana' o de 'maduresa accentuada'. Per la seva part, el portaveu de la Unió de Defenestrats de Catalunya, Jordi Funt, demana que tampoc es digui 'morts' als morts, ja que la gent tampoc s'asseu al costat d'ells en l'autobús, i que en el seu lloc se'ls podria anomenar 'gent no viva', 'de batec absent' o 'de migdiada llarga'.

Aina: El Germà Gran de la sevilana Confraria del nostre Senyor Jesús del Perpetu Martiri, ha insistit que no suspendrà el besapiés de Setmana Santa, que la figura de Crist és immaculada i no transmet cap mal i que ell serà el primer a besar-li els peus. Alguns feligresos han cridat en aquest moment '¡El primero no, el último!'. El confrare ha suspès la compareixença mentre responia als congregats, 'Pero mira que sois ca*******..'.

Aitor: I anem ara amb les mesures que han adoptat els diferents governs.

El govern de la Xina ha clausurat la fàbrica de Wu-Han que fabricava estelades i que ara fabricarà màscares per al COVID-19 ja que la tela és la mateixa. Aquestes noves màscares estaran disponibles en groc, vermell i blau, doncs el color de la fibra no es pot eliminar. Segons el director de la fàbrica, el senyor Nostreu-Niamxan-Pú, aquestes noves màscares són 100% efectives contra el coronavirus.. encara que no protegeixen contra la febre groga.

Aina: El govern d'Itàlia ha suspès la setmana de la moda de Milà i ha parat les exportacions de vinagre de Mòdena.

Aitor: El president de França, Emmanuel Macron ha pujat el nivell d'alerta sanitària i ha prohibit que tornin a entrar a Perpignán autobusos de la ANC.

Aina: El govern d'Espanya ha decidit seguir endavant amb la Setmana Santa, les Falles, les comunions i les manifestacions del dia de la dona, que per alguna cosa som espanyols. Això si, si algú vol treballar des de casa, allà ell.

Aitor: El ministre de Tecnologia i Informació, Pedro Duque, ha advertit als espanyols que procurin per tots els mitjans no agafar el Covid-19, ja que seria una ximpleria perquè està a punt de sortir el 20.

Jose: Atenció, companys, tenim informació d'algunes afectacions que està tenint la crisi del coronavirus a Catalunya.

El president en funcions de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha criticat les minses mesures adoptades pel govern d'Espanya, afirmant que haurien de prohibir-se les concentracions massives. Torra ha fet aquestes declaracions en tornar del romiatge de Perpignán on ha arreplegat cent mil independentistes en un descampat. Cap assistent mostra signes d'infecció ja que la raça nacionalista és immune a tot virus, i a més Puigdemont ha protegit als seus fidels mitjançant la imposició de mans. Seguint amb la compareixença, Torra afirma que el govern de Catalunya sí que està prenent mesures contra el Covid-19, doncs ja hi han dos equips catalans investigant els mitjans de transmissió del virus i com a molt en deu o quinze dies estaran en condicions de culpar de tot a Madrid.

Dimecres passat un dels encaputxats que tallava la Meridiana va esternudar mentre li fotia llenya a un motorista. Arran de l'incident (i em refereixo a l'esternut) els independentistes han marxat cap a casa deixant un cartell en el qual informen els conductors que aturin els seus vehicles, cridin i toquin el clàxon quan arribin a aquell punt. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, enviarà igualment a la guàrdia urbana per a vigilar que es compleixin les instruccions dels CDR, doncs segons ella les mesures de prevenció no son incompatibles amb la llibertat d'expressió.

Haig d'informar d'un incident que ha tingut lloc al domicili del dissenyador Javier Mariscal. Tres ciutadans d'origen xinès s'han passat tota una tarda escopint a la porta de la seva casa fins que el dissenyador ha hagut de sortir a dir-los que ell no és el creador del Covid-19, sinó de Cobi, el del 92.

Aina: Anem ara amb les més boges teories de la conspiració:

Activistes crítics contra el règim de Xi Jinping afirmen que el coronavirus és un experiment del govern xinès per a reduir l'excés de població.

Aitor: Assessors de Donald Trump afirmen que el virus l'ha desenvolupat Greta Thumberg perquè la gent deixi de viatjar i es redueixi dràsticament la contaminació mundial, com s'ha vist a Pequín.

Aina: Una altra teoria afirma que el Covid-19 és un patogen enviat per Donald Trump per a demostrar-li a Greta Thumberg que això del canvi climàtic és una ximpleria i que la contaminació es pot revertir en una setmana amb un refredat mal curat.

Aitor: Després d'una enquesta interna, la ANC assegura que el coronavirus ho va portar a la Xina un Madrileny que va menjar un plat de cocido en mal estat.

Aina: I finalment un broker de Wall Street ha confessat que realment no està passant res, que tots els casos de coronavirus són realment la grip de sempre que ve una mica forta i que han muntat tot aquest show per a especular en bossa.

Jose: I això és tot ara com ara. Ens veiem en una nova edició de Layetania Today. I no oblideu que podeis mantenir-vos informats en la web ondalayetana.es