Postpandemia 1 - El món que ve

David Martín 26/03/2020 410
La pandèmia que ens assola provocarà canvis inesperats. Ajuda'ns a descobrir quins són.

El món està canviant de manera dràstica. Això ocorre contades vegades en la vida de la gent i generalment mai es percep amb claredat quan succeeix. Internet va arribar sense adonar-nos, la tecnologia mòbil també. Però aquesta pandèmia canviarà moltes coses alhora. I som molt conscients d'això. Dolorosament. El que encara no aconseguim veure és fins a quin punt el món postpandemia serà diferent de l'actual, o hauria de dir del passat, perquè ja ha quedat enrere.

Les lluites de poder ens avergonyeixen. En el context actual són ridículament irrellevants. Els canvis que s'aveïnen empetiteixen als nostres polítics i els seus esforços per penjar-se medalles i culpar als seus rivals, i a Onda Layetana estem convençuts fins a tal punt que hem decidit obrir el focus de la nostra atenció. Continuarem qüestionant el totalitarisme i els moviments antidemocràtics, nacionalistes, comunistes o feixistes, però el món no sols necessita crítica, sinó també proactividad. Per això, iniciem una sèrie d'articles monogràfics en els quals intentarem escodrinyar el món que s'obre davant nosaltres. El món #Postpandemia.
 
Quins canvis arribaran? Com afectarà l'actual crisi al nostre futur? Es consolidarà el teletreball com una alternativa viable? Afectarà la nostra mobilitat futura entre paises? Tindrà repercussions en la nostra classe política? Consolidarà el sentiment de pertinença a la Unió Europea o contribuirà a disgregar-la? S'establiran protocols universals per a futures pandèmies? Com afectarà l'economia? Quins escàndols de corrupció es derivaran de la situació actual? Accelerarà aquest confinament la nostra consciència mediambiental?
 
Participa. Se t'ocorre un tema? Digues-ho. Tens una opinió sobre alguna cosa? Expressa-la. Ningú té les respostes, perquè les tenim entre tots.
 
Només has d'anar al fòrum al peu d'aquest article i dir el que penses. Només has de donar un nom o àlies (no té per què ser real) i una direcció email, que ningú veurà i a la qual no contactarem tret que tu vulguis, però que ens ajudarà a evitar robots i spammers.
 
El nostre pròxim article tocarà un dels temes descrits o un altre diferent. Ajuda'ns a esbossar el món que se'ns aveïna. Viatgem junts al futur. Amb crítica, si, però sobretot, amb positivitat.
 
Anticipa't a la #Postpandemia
 
Temes proposats. (S'aniran actualitzant).
 
  • El món que ve
  • El dia després
  • Els nous valors
  • El teletreball
  • El duel
  • La nova sanitat
  • Corrupció en la pandèmia
  • El món globalitzat