Quan tot això passi

Miguel Del Amo 14/04/2020 224
Prenguem nota dels errors, aprenguem del bo i dolent.. i retornem les competències de Sanitat al Govern central

Salut amics d'Onda Layetana.

L'estem passant mal però tenim què agrair. Cada tarda a les vuit i sortim a aplaudir als nostres metges, als nostres professionals sanitaris per la gran labor que estan fent.
 
Si la cosa no va millor per descomptat no és per l'estat de la nostra sanitat. Ha estat més important en el moment en què ens el prenem de debò, això ha estat més clau.
 
Però també estem parant el cop degut a la gran sanitat que tenim O és que la tenim? Perquè sempre diem que tenim l'en la millor sanitat pública, però La tenim o la teníem?
 
Això és alguna cosa que caldrà analitzar bé quan el nostre món torni a ser mig normal quan tornem a alguna cosa semblança a la normalitat.
 
Amb la crisi de 2007 i 2008 es van fer retallades i s'han anat succeint, és a dir, no hem tornat a l'Espanya del 2006.
 
Per exemple, perquè en la Generalitat del pressupost total de la generalitat en el 2010 el 30% del pressupost anava a sanitat i en el 2020 només el 23%.
 
Quant a la ràtio de llits de l'UCI, de la unitat de vigilància intensiva, per deu mil persones tenim catorze camos, 8 llits d'UCI per cada 100.000 quan la totalitat d'Espanya són 10, a França 12 i a Alemanya 29.. igual aquí trobem un raonament de per què hi ha menys víctimes mortals a Alemanya.
 
No sols és això, evidentment, també la marea comptar, etc, etc, el clima, i la manera de viure, el modus vivendi que tenim en cada lloc, però són dades certes que caldrà analitzar algun dia. Ara no és el moment de tirar les culpes a ningú, perquè hem de confiar en les persones que ens dirigeixen i caldrà fer anàlisis, perquè si alguna vegada passa una cosa semblant puguem ser tractats millor. Per exemple a Corea del Sud van tenir una grip semblant el 2015 i això els ha servit per a atallar-ho en el 2020. No és qüestió de tirar culpes, però sí d'aprendre dels errors.
 
En Esquerra en Positiu en les anteriors generals, en les dues eleccions generals en què ens hem presentat, demanàvem la devolució de competències de justícia, la totalitat de justícia, demanàvem educació, perquè s'utilitza com una eina política, però també de sanitat, i algú deia Per què de sanitat, si aquí la política no té res a veure? Bé, perquè perquè no té sentit que la competència de sanitat aquest en les comunitats autònomes, que hagin 17 maneres d'entendre la sanitat.
 
Ara s'ha vist com Salvador Illa ha agafat les competències a nivell nacional gràcies a la llei de de alarma general i la cosa millor. I la cosa va millor.
 
I així ha de ser sempre, que la sanitat, les competències de sanitat siguin sempre del govern central, i que no depenguem de la beneficència.. i des d'aquí un aplaudiment. Un aplaudiment, moltes gràcies, als milionaris que estan donant, però això és curtterminista. Per descomptat que ara s'agraeix qualsevol ajuda, però això és curtterminista.
 
El que hem de fer és que aquests empresaris paguin impostos, els paguin a Espanya i sigui l'estat el que el distribueixi bé, perquè si no estem fent política amb els diners, estem invertint diners aquí o allí per interessos personals, i repeteixo, moltes gràcies per descomptat als milionaris que estan donant ara però aquesta no és la manera de funcionar.
 
Que això no sigui utilitzat per a fer una llei de mecenatge semblant als Estats Units on no hi ha una sanitat Pública com a Espanya (per molt que s'hagi retallat a Espanya) i es depèn dels diners del milionari de torn.
 
Companys, estem passant mals moments, però sortirem d'aquesta. El que hem de fer és que sortim de la millor manera possible i això significa que els que no som del grup de risc molestem el mínim, que no infectem a ningú, que no critiquem massa, que no siguem injustos.. Això sí, anem apuntant perquè en el futur això no es torni a repetir.
 
Salut. Moltes gràcies.