Que serveixi d'alguna cosa

Miguel Del Amo 19/05/2020 155
D'aquesta pandèmia no sortirem millors, no caiguem en aquesta cursileria però hauria de provocar canvis sistèmics

Salut, amics d'Onda Layetana.

Aquí seguim, reflexionant en positiu, encara que costa, costa que sigui en positiu, cada cop més. Sobretot veient al nostre president Pedro Sánchez, aquest present legítim, nosaltres no entrem en aquestes coses, legítim encara que no l'hagem votat nosaltres, dient que estem 'gaudint' d'una pròrroga de l'estat d'alarma.
 
Aquí no gaudeix ningú, senyor Sánchez. Aquí estem en patint, aguantant. Estem aguantant. Que vagi amb compte amb l'amb les coses que diu.
 
Jo crec que és important comunicar i vostès no ho estan comunicant bé. Després de cada roda de premsa la població no sabem bé el que estem fent, quina cosa hem de fer. I nosaltres ens estem portant bé. Els espanyols ens estem portant bé, tret de quatre, com a tots els grups humans, però ens estem portant bé. No facin servir fotos on els pares no van sortir al carrer bé amb els fills, perquè van ser casos aïllats. No ho facin servir per justificar un repunt. Si hi ha un repunt no és culpa dels espanyols, és culpa de quan es van començar a prendre mesures, però d'això ja en parlarem. El que si que desitjarem és que tot plegat serveixi d'alguna cosa.
 
I no entraré en això de que sortirem reforçats. No entraré en aquestes cursilleries perquè no crec en això. Quan dic que "serveixi d'alguna" cosa em refereixo a un canvi sistemic. A la crisi del 2007-2008 no va haver-hi canvis sistèmics, simplement es va retallar a l'espera que hi hagués una altra cop diners per a tornar a fer les mateixes malifetes. Si es va deixar de robar, si va deixar d'haver-hi corrupció no és perquè hagèssin canviat sinó perquè ja no habia diners.
 
Hem de fer canvis sistèmics, per exemple: que hi hagi la devolució de competències de Sanitat. També demanem nosaltres en Educació, Justícia, però és clar que en Sanitat si l'estat central té totes les competències és moltíssim millor, més pragmàtic.
 
Ja que entrarem en a una crisi, és inevitable, veurem la quantia d'aquesta crisi, però és inevitable que hi hagi. Treguem duplicitats, treguem diputacions. Ara s'està parlant de províncies, sembla que siguem uns provincians en aquest país.
 
Treguem les diputacions, evitem els consells comarcals. Fem fusió de municipis, que hi hagin municipis més grans. No volem acabar amb les autonomies. Volem que les autonomies tinguin més competències, que les autonomies tinguin les de les diputacions i els ajuntaments siguin més forts, amb més població, siguin més potents.
 
Que ens serveixi d'alguna cosa.
 
Que ens serveixi d'alguna cosa. Que aprenguem. I això no serà positiu, repeteixo, no cauré en aquesta cursilería. Això és una maleïda desgràcia. Però si mes no que ens serveixi d'alguna cosa.
 
No és el moment, però serà. Espero que aviat.
 
Analitzem. Traguem conseqüències i que els propers anys, les properes generacions, visquem millor en aquest país.
 
Salut.