Rebaixes en delictes

José A. Ruiz 24/01/2020 262
L'art de Rufián, el bilingüisme de doble cara i què succeeix quan ja no saps què mes demanar.

Benvinguts a Layetania Today, les notícies que no sabies que necessitaves escoltar. Sóc José Antonio Ruiz i m'estic plantejant robar un banc amb una estelada, a veure si em detenen o em posen una mesa de diàleg.

Pedro Sánchez només porta uns dies governant i ja es nota una millora en les xifres d'ocupació. En concret han trobat feina quatre nous vivcepresidentes i set nous ministres. Com a dada negativa, la despesa pública s'ha disparat en més d'un milió i mig d'euros, que és precisament el que cobraran aquests nous empleats.

A causa dels estralls que ha causat el temporal a Catalunya protecció civil mantindrà fins al cap de setmana el pla INUNCAT que consisteix en mesures per a prevenir i pal·liar els efectes de les inundacions. Per part seva, el president de la Generalitat acaba d'activar el pla MENTECAT, que consisteix a viatjar a Brussel·les a fer-li palmes a Puigdemont.
 
Confusió a les files d'Esquerra Republicana quan el seu portaveu, Gabriel Rufián, s'ha arrencat a cantar un fandango en seu parlamentària. Els nacionalistes catalans no han sortit de la seva sorpresa fins que el portaveu ha confessat ser realment el cantaor Miguel Poveda. Pel que sembla s'ha produït una confusió en l'empresa de limusines i l'autèntic Gabriel Rufián ha estat portat al certamen anual de Cante Flamenco de las Minas, on el respectable ha pogut constatar que el lider nacionalista té molt poc art.
 
L'alcaldessa de Barcelona Ada Colau afirma que a d'ara endavant respectarà el bilingüisme a Barcelona. Com a primera mesura pensa editar tots els cartells de la ciutat a dues cares, una en Català i una altra en Español. En declaracions exclusives a Onda Layetana l'alcaldessa ha afirmat que sent tant de respecte per la llengua espanyola que ha donat instruccions als funcionaris municipals perquè quan enganxin els cartells per Barcelona, la versió en espanyol sigui sempre la que vagi de cara a la paret, perquè així no es descoloreixi.
 
Per primera vegada el nacionalisme no sap que demanar. Aquesta situació inèdita s'ha donat a per que Pedro Sánchez ja ha concedit als partits nacionalistes totes les reivindicacions que demanaven. Ja tenen una fiscal general comprensiva, una mesa de diàleg, rebaixes en les condemnes i una consulta pactada. Des d'Esquerra Republicana algunes veus han començat a plantejar la possibilitat de demanar directament la independència, però des de la seva suite de Lledoners Oriol Junqueras ha negat tal possibilitat. Ara que estem en ratxa? Ni parlar-ne!
 
Els CDR han protestat aquesta tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona perquè ahir quan es disposaven a tallar una carretera per la independencia es van trobar que la carretera ja estava tallada pel temporal. El portaveu dels CDR, Matías Tuto, ha proclamat que el temporal no pot anar davant de la independència i que si afecta a Catalunya no pot dir-se Gloria, sinó Meritxell. Finalment, com a protesta, els CDR han bloquejat una altra carretera també tallada pel temporal.
 
Aitor: Extraordinàries rebaixes en delictes!
Aina: Delicte de Sedició: Abans quaranta anys. Ara dos mesos.
Aitor: Vols cremar Barcelona? Només dues setmanes a l'ombra!
Aina: Retirada de símbols oficials: Completament gratis!
Aitor: I ara, si tallas un carrer portant una estelada, mirarem cap a un altre costat!
Aina: Rebaixes en delictes: Una oferta irrepetible.
Aitor: Govern d'Espanya..
Aina: O el que quedi d'ella.
 
David:I això és tot ara com ara. Ens veiem en una nova edició de Layetania Today. I no oblideu que podeis mantenir-vos informats en la web ondalayetana.es