Voces Layetanas - Reflexiones libres e independientes

La nena que ja mai serà nacionalista

José A. Ruiz 19/06/2019
Una alumna de 10 anys ha estat agredida per la seva professora en un col·legi de Terrassa per dibuixar la bandera espanyola en classe

(Copy)

Aquest passat dilluns els nens del col·legi Font del Alba realitzaven activitats per a acomiadar el curs escolar. Una d'elles era deixar constància en l'àlbum de la classe amb una salutació, un dibuix.. Una nena de deu anys va dibuixar una bandera i un "viva". Res fora de lloc. A les aules catalanes és comuna que els professors animin als nens a dibuixar banderes estelades, vives a Catalunya o lacitos d'un únic color. El problema amb el qual es va trobar la professora és que la nena de deu anys havia dibuixat diverses banderetes Espanyoles. I la salutació que les acompanyava era "visqui Espanya".
 
La senyoreta Miriam, la professora, a penes es va detenir a pensar. Qui sap quines emocions degueren recórrer-la? Indignació? Ràbia? Tal vegada por al fet que pares i professors veiessin aquest símbol prohibit, embrutant de forma indeleble l'anuari de la seva classe, i la culpessin a ella per no haver-hi tán enèrgica a l'aula amb els missatges nacionalistes com ho era en el seu compte de facebook?
 
El cas és que la professora, segons declara la nena, va començar a cridar a la seva alumna, agarrant-la per la samarreta i tirant d'ella (suposem que simplement per a apartar-la del perjudicat anuari) amb el que la va fer caure a terra i copejar-se amb força l'esquena. A part de les contusions i el dolor ("dorsolumbalgia" es descriu en el comunicat de lesions de l'hospital) la nena té una hèrnia inguinal que precisa intervenció, amb el que la caida al sòl va haver de ser dolorosa de necessitat.
 
Podria considerar-se un lamentable accident produït d'una reacció desafortunada si a continuació la mestra no hagués agarrat a la nena pel coll (segons la seva declaració i la dels seus pares a l'hospital) i l'hagués expulsat de classe d'aquesta indigna forma. Completen el comunicat de lesions dolors de torax i una probable lesió en el menovell de la mà dreta. Malgrat tot i per fortuna, l'hospital qualifica les lesions com a lleus. Els pares de la nena, en qualsevol cas, han anunciat que denucciarán l'agressió de la professora per via penal, per al que compten amb el suport de l'associació constitucionalista S'ha Acabat!, tal com informa Crònica Global. 
 
Als deu anys una nena té moltes formes de saludar a l'estiu. Tal vegada sigui massa jove per a fer-ho des del patriotisme (cosa que sense sua ha copiat dels pares) i per descomptat és massa jove per a fer-ho des del nacionalisme (que sens dubte predica la seva professora). Però el cas és que aquesta nena ja ha après la diferència entre tots dos. El patriotisme és orgull pel pais en el qual vius, i el nacionalisme també. Però el nacionalisme requereix un enemic, algú a qui odiar.
 
Probablement aquesta nena mai hauria estat independentista. Al cap i a la fi un nen no dibuixa banderes d'Espanya si no l'ha vist fer a la seva casa. Però ara ja és una certesa. Cada vegada que aquesta nena torni a oir parlar del "mandat democràtic", de la "gent de pau" o la "revolució dels somriures", probablement recorda les mans de la mestra en el seu coll i la visita a la unitat de pediatria de l'Hospital de Terrassa. O tal vegada, el que la recorri com una esgarrifança sigui el record dels crits exaltats i reprovatoris de la de la senyoreta Míriam.
 
Segurament l'independentisme ha perdut per a la seva causa a una nena de deu anys, i no és poca cosa.

 

Onda Layetana Noticies: Articles relacionats